Моята 146 jtd е учудващо ниска. Чудя се дали е нормално ? Постоянно закачам някакви неща с бронята или някъде долу. Джантите са 14 цола, гумите не съм сигурна. Амортисьорите миля, че са добре ... Има ли какво да направя по въпроса да я вдигна малко ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Много ми е ниска Алфата ...
Collapse
X
-
Елементарните неща, които можеш да направиш са - да повдигнеш висналата част от предната броня в средата със "свинска опашка" и да сложиш по-високи гуми, примерно 185/65 14"(оригиналния размер е 185/60). Виж си амортисьорите дали не са поизпуснали. Други интервенции са възможни, но или скъпи, или не много препоръчителни. Колите са ни ниски, всички го имат този проблем, а ти дори си с висок картер в сравнение с ТС-китеArena Coast Customs
-
Най-вероятно си на спортно окачване,което е по-ниско от стандартното. Погледни какъв цвят са пружините,мойте са жълти и също е доста ниска.Оргиналните трябва да са черни,освен ако не са омекнали. Правилния размер на гумите,за 14* е 185/60/14,става и 185/65/14,ако искаш да ти е по-височко!Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.
Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.
Comment
-
Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщениеЕлементарните неща, които можеш да направиш са - да повдигнеш висналата част от предната броня в средата със "свинска опашка" и да сложиш по-високи гуми, примерно 185/65 14"(оригиналния размер е 185/60). Виж си амортисьорите дали не са поизпуснали. Други интервенции са възможни, но или скъпи, или не много препоръчителни. Колите са ни ниски, всички го имат този проблем, а ти дори си с висок картер в сравнение с ТС-ките185/65 14" Само ще добавя,че паркирането на заден помага доста
но истината е,че трябва да се внимава
Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
sigpic
Comment
-
Бронята опира най-вече с вертикалната си най-долна част. Предницата просто е ниска. Така са тези коли. Аз моята в началото успях да я опра 2-3 пъти в бордюри при паркиране напред, че бях седнал в нея от коля, която никога никъде не съм я опирал и докато свикна...
Спасението е да се кара много внимателно и през дупки, бабуни и неравности да се минава много бавно и косо, никога да не се влиза с двете гуми едновременно.
Подхождането към бордюр винаги със задницата - 85% от бордюрите са достатъчно високи, за да опре бронята.
Първоначално публикувано от Deni146JTD Покажи съобщениеА не мога да си пердставя какво ще се случи когато дойде зимата ...Аз в снеговете ползвам други коли. Спестяват се и разходи за зимни гуми
Що се отнася до по-големи гуми - подкалниците не позволяват да се слагат много по-големи. Не ти трябват 15-ки, по-високи 14-ки ще вършат същата работа, но на кросвагон няма да стане просветът
П.С. Не се притеснявай за това, че е ниска - за компенсация са я направили адски неманеврена_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
Comment