Известие

Collapse
No announcement yet.

Много ми е ниска Алфата ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Много ми е ниска Алфата ...

Моята 146 jtd е учудващо ниска. Чудя се дали е нормално ? Постоянно закачам някакви неща с бронята или някъде долу. Джантите са 14 цола, гумите не съм сигурна. Амортисьорите миля, че са добре ... Има ли какво да направя по въпроса да я вдигна малко ?
    alfa romeo 146 jtd

Елементарните неща, които можеш да направиш са - да повдигнеш висналата част от предната броня в средата със "свинска опашка" и да сложиш по-високи гуми, примерно 185/65 14"(оригиналния размер е 185/60). Виж си амортисьорите дали не са поизпуснали. Други интервенции са възможни, но или скъпи, или не много препоръчителни. Колите са ни ниски, всички го имат този проблем, а ти дори си с висок картер в сравнение с ТС-ките
    Arena Coast Customs

Comment

бронята не е увиснала ... все още
      А може ли да сложа и 15 цолови джанти ?
      alfa romeo 146 jtd

Comment

Най-вероятно си на спортно окачване,което е по-ниско от стандартното. Погледни какъв цвят са пружините,мойте са жълти и също е доста ниска.Оргиналните трябва да са черни,освен ако не са омекнали. Правилния размер на гумите,за 14* е 185/60/14,става и 185/65/14,ако искаш да ти е по-височко!
        Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
        Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
        Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
          Елементарните неща, които можеш да направиш са - да повдигнеш висналата част от предната броня в средата със "свинска опашка" и да сложиш по-високи гуми, примерно 185/65 14"(оригиналния размер е 185/60). Виж си амортисьорите дали не са поизпуснали. Други интервенции са възможни, но или скъпи, или не много препоръчителни. Колите са ни ниски, всички го имат този проблем, а ти дори си с висок картер в сравнение с ТС-ките
          слагането на този размер помага определено 185/65 14" Само ще добавя,че паркирането на заден помага доста но истината е,че трябва да се внимава
          Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
          sigpic

Comment

А не мога да си пердставя какво ще се случи когато дойде зимата ...
            alfa romeo 146 jtd

Comment

Помолих един колега да погледне пружините, че май нямаше да се справя сама. Каза, че били черни. А гумите са 184 60 14
              Каза, че амортисьорите ми не са се омаслили и според него не са изпуснали.
              Значи за сега остава да сложа по-големи гуми
              alfa romeo 146 jtd

Comment

И да паркираш на заден ход или ако си напред и излизаш със задницата да пускаш бавно и внимателно едната гума и после другата такива са си алфите нисички преимно асфалтови коли ...
                sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Такива са тези коли. В началото е много кофти докато свикне човек, след това няма поблем. Забравяш за паркирането по бордюри и всичко е ок.
                  Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
                  Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

в съшност големия ми проблем не е в качването по тротоарите. Проблема е в неравностите по пътя, разни дупки и т.н.
                    Разбрах, че проблема е всеобщ
                    alfa romeo 146 jtd

Comment

Ще видя тия дни да пусна снимка на мойта броня и да я сравниш с твойта. Мойта е претърпяла интервенции, подобни на тия, които Пастора спомена. Преди тези интервенции и мойта я закачах нонстоп по разни легнали полицаии, през по-разбити пътища и т.н.

Comment

Ще ти бъда благодарна
                        А иначе мене повече ме притеснява не закачането на бронята, а да не прецакам нещо от долу. Не знам какво има там ... двигател ли е, какво е ... но като закачи напрово се едно мене ме боли ;(
                        alfa romeo 146 jtd

Comment

Познато чувство. Не би трябвало да прецакаш нещо на по-леките неравности, най-много на заден да свалиш бронята. Абе като ти покажа мойта как е, ще разбереш

Comment

Проблема е, че не колите са ни ниски, а че пътищата са ни скапани. Както са казали колегите, или паркиране на заден или на разстояние от бордюра.
                            Alfa Romeo 146 1.4Junior; Alpine 113BT; Hertz
                            sigpic

Comment

Бронята опира най-вече с вертикалната си най-долна част. Предницата просто е ниска. Така са тези коли. Аз моята в началото успях да я опра 2-3 пъти в бордюри при паркиране напред, че бях седнал в нея от коля, която никога никъде не съм я опирал и докато свикна...
                              Спасението е да се кара много внимателно и през дупки, бабуни и неравности да се минава много бавно и косо, никога да не се влиза с двете гуми едновременно.
                              Подхождането към бордюр винаги със задницата - 85% от бордюрите са достатъчно високи, за да опре бронята.

Първоначално публикувано от Deni146JTD Покажи съобщение
                              А не мога да си пердставя какво ще се случи когато дойде зимата ...
                              Веднага ще ти кажа: бронята ще ти опира и в най-ниските коловози Аз в снеговете ползвам други коли. Спестяват се и разходи за зимни гуми

Що се отнася до по-големи гуми - подкалниците не позволяват да се слагат много по-големи. Не ти трябват 15-ки, по-високи 14-ки ще вършат същата работа, но на кросвагон няма да стане просветът

П.С. Не се притеснявай за това, че е ниска - за компенсация са я направили адски неманеврена
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                              X